KS Future Investin kotisivu

Verkkosivuston rakentaminen ja uudistaminen

1. Ennen aloitusta

Verkkosivuston rakentaminen palveluna edellyttää asiakkaalta muutamia asioita, joiden valmistelussa autamme ja neuvomme mielellämme:

Jokaiselle rakennettavalle verkkosivustolle tarvitaan palvelintila, jota tarjoavat useat yritykset. Näitä kutsutaan webhotelleiksi. Riippuen sivuston koosta, webhotellin kuukausiveloitus on alkaen muutamasta eurosta joihinkin kymmeniin euroihin. Webhotellien palvelun kautta voit hankkia myös yrityksellesi verkkotunnuksen sekä sähköpostitilin (käyttäjämäärä riippuu hinnasta), jotka voi nimetä yritykselle sopivaksi.  

Normaalikokoinen yrityssivusto pärjää useimmiten alle 10 euron kk-maksulla. Monet webhotellit tarjoavat myös ensimmäisen vuoden puoleen hintaan. Löydät netistä haulla “webhotellivertailu” paljon vertailusivustoja ja -tutkimuksia eri palveluntarjoajista, niihin kannattaa tutustua ja vertailla tarjoajien saamia arvosteluja, ominaisuuksia ja hintoja.

Verkkotunnus tulee rekisteröidä jatkossa vuosittain ja tämän vuosikustannus on n. vajaat 20 euroa. Ennen kuin lähdet hankkimaan itsellesi webhotellipalvelua, sinun kannattaa miettiä yrityksellesi hyvä verkkotunnus. Hyvä verkkotunnus on lyhyt ja kuvaa hyvin yritystäsi – yrityksesi nimi on useimmiten paras valinta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilla on hakukone, josta voit helposti tarkistaa, onko haluamasi verkkotunnus vapaana.

Kun olet hankkinut itsellesi verkkotunnuksen ja webhotellin, saadaan verkkosivuston rakentaminen käyntiin. Tätä varten tarvitaan sinulle web-hotellista toimitetut yksilöidyt tunnukset. Jos sinulla on kysyttävää aiheesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Ennen verkkosivuston rakentamista sinulla tulisi olla selkeä ajatus siitä, mikä on sivustosi päätehtävä. Riittävätkö perustiedot eli yhteystiedot sekä yrityksesi ja sen tuotteiden tai palveluiden esittely, vai haluatko edistyneempiä ominaisuuksia?

Miten visuaalisen haluat sivustostasi vai riittääkö pelkkä logo tekstin lisäksi? Netistä löytyy runsaasti myös ilmaisia kuvapankkikuvia.

Haluatko itse aktiivisesti jatkossa päivittää sisältöä sivustollesi vai ostaa päivitykset palveluna?

Haluatko sivustosi olevan myös verkkokauppa?

Surffaile netissä ja katso, millaisia sivustoja esim. kilpailijoillasi on. Näistä saa usein ideoita ja hahmotelmaa siitä, mitä itse toivoisi. Kuvaa hahmotelmasi paperille tai esim. ranskalaisina viivoina ja ota yhteyttä!

Verkkosivuston tarjouspyyntölomakkeen löydät täältä.

Jos toiveissasi on perussivustoa laajempi kokonaisuus, eikä mielessäsi ole hahmotelmaa sen rakenteesta ja osioista, voi olla paikallaan istua yhdessä alas ja rakentaa sivustosuunnitelma. Tämänkaltainen kehitystyö kuuluu erikseen laskutettavaksi (120 €/h).

Palvelunamme saat verkkosivustollesi kehikon ja toiminnallisuudet – Sinulta tarvitsemme “lihat luiden ympärille”, eli haluamasi teksti- ja kuvasisällöt. Vähintään yrityksesi kuvauksen, logon ja yhteystiedot, useimmiten paljon muutakin.

Mitä osuvammin yritystäsi ja sen tuotteita ja palveluita kuvailevat  otsikot, tekstisisällöt ja kuvat (ns. alt-tekstit eli kuvan sisällön kuvaukset), sen helpommin yrityksesi löytyy myös hakukoineista kuten Googlesta.

Kuvien koon ja hakukonesisällön optimointi kuuluu hintaamme useissa sisältöelementeissä ja paketeissa, hintaan kuuluva kpl-määrä vaihtelee. Myös tekstien editoinnissa ja hakukonenäkyvyyden optimoinnissa voimme olla avuksi kehitystyölle asetetun tuntihinnan (120 €/h) puitteissa.

Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä, miten saamme sivustostasi parhaan mahdollisen!

2. Projektin vaiheet
KS Future Investin palvelu: digitaaliset palvelut

Projektin aluksi pidetään suunnittelupalaveri, joko kasvotusten tai asiakkaan toiveesta myös puhelimitse tai videopuheluna. Palaverin tavoitteena on kirkastaa asiakkaan tahtotila liittyen sivuston rooliin, rakenteeseen, toiminnallisuuksiin ja ulkoasuun. Tämän perusteella pystymme antamaan lopullisen tarjouksen sivuston rakentamisesta. 

Suunnittelupalaverin perusteella pystymme laskemaan tarkennetun tarjouksen sivustonne rakentamisesta. Jos hyväksyt tarjouksen, sovitaan vielä tarkempi aikataulu ja sivuston rakentaminen alkaa. Voit myös tässä vaiheessa keskeyttää projektin veloituksetta, ellei tarjous miellytä sinua. 

Tässä vaiheessa tapahtuu asioita rivakkaan tahtiin. Kun sivuston ensimmäinen versio valmistuu, asiakas saa katselulinkin sivustolle ja läpikäytyään kommentoi toivomansa muutokset. Muokkaus ja läpikäynti/kommentointikierroksia toistetaan, kunnes asiakas on sivustoon tyytyväinen.

Kun asiakas on hyväksynyt tehdyn sivuston, seuraa käyttöönottovaihe. Mikäli sivusto on tehty väliaikaiseen sijaintiin, se siirretään lopulliseen sijaintiinsa. Mahdolliset uudelleenohjaukset tehdään myös tässä vaiheessa (mikäli verkko-osoite koko sivustolla tai sen alasivuissa on muuttunut). Sivusto julkaistaan, jonka jälkeen se on käytössä. 

3. Projektin jälkeen
KS Future Investin palvelu: Kokonaispaketit yritykselle

Oletko halukas jatkossa itse ylläpitämään sivustoasi?  Rakennamme halutessasi yksityiskohtaisen, juuri sinun sivusi ylläpitoon tehdyn ohjeistuksen ja lisäksi tarvittaessa koulutamme asiakkaamme kädestä pitäen verkkosivuston ylläpitoon. Näin sivustosi sisältö pysyy ajan tasalla ja sen ylläpito ei maksa sinulle jatkossa mitään. 

Jos taas haluat ostaa ylläpidon palveluna, teemme sen mielellämme. Hinta riippuu päivitettävän sisällön määrästä ja päivitystiheydestä ja liikkuu yleensä 20-50 euron välillä / kk.

Call Now ButtonOta yhteyttä!